Gepost op

Visual Diary | 7.2.2016 | Museum Rotterdam openingsweekend |

Museum Rotterdam Jacques Börger Timmerhuis Tekening Nathan van der Veer Imaginathan
Museum Rotterdam Jacques Börger Timmerhuis Tekening Nathan van der Veer Imaginathan

Rotterdamser kan bijna niet. Hartje centrum. Door de huizenhoge glazen gevel heb je uitzicht op winkelend publiek, op het voormalige postkantoor en op het stadhuis,  boven je hoofd in de kantoren werken de ambtenaren en als je weg wilt kan dat via een café aan de Meent. Het is Museum Rotterdam gelukt om op innovatieve en aantrekkelijke wijze een stadsmuseum te maken op de ogenschijnlijk onmogelijke locatie in het Timmerhuis. Te groots, te hoog, te licht, te van alles: het gebouw is verre van museaal. Er zijn dan ook wel een paar klagers onder de Rotterdammers die dingen missen of die het gebouw vergelijken met de vorige locatie -Het Schielandshuis- waar het museum nu eenmaal niet kon blijven. Vergelijken heeft dan ook buiten de nostalgie geen zin en klagen al helemaal niet, tenzij je betere alternatieven hebt en ze kan uitvoeren. Als je weet met hoeveel aandacht en liefde zo’n verhuizing en verbouwing tot stand komen dan weet je dat dit het is. En het er weer: Museum Rotterdam. And it’s looking good.

Portret van Jacques Börger (Marketing en communicatie MR) tijdens het heropeningsweekend van Museum Rotterdam op 7 februari 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *