Nieuwe Buren

Client: Gemeente Rotterdam.
Opdracht: diverse tekeningen van de Carnissebuurt, haar bewoners, knelpunten en initiatieven. De tekeningen worden gepubliceerd en verspreid in de wijk. Het doel is om gesprekken op gang te brengen of te houden over diverse onderwerpen in de wijk. 

In 2020 en 2021 maakte ik in opdracht van Stadsmarinier Danielle van den Heuvel een serie tekeningen van de wijk Carnisse (Rotterdam) waarop de wijk en haar bewoners te zien zijn. In 2020/2021 is Burgemeester Aboutaleb de “nieuwe buurman” in de wijk om aandacht te vestigen op krachten en problemen in de wijk rijk, vandaar de titel ‘Nieuwe Buren’.

De eerste tekening werd als praat- en kleurplaat gepubliceerd en door bewoners ingekleurd en voorzien van commentaar, wensen en gedachten.

Als afsluiter van de eerste periode tot de zomervakantie van 2021 maakte ik een verzamelplaat van de buurbijeenkomst in het wijkpark. Ter plaatste maakte ik schetsen en ving quotes op; in de studio maakte ik hier een totaalplaat van die gepubliceerd werd in de Carnisser Courier.


De wintereditie: kleurplaat (spread in de Carnisse Courier) december 2020
Eerste versie: oktober 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *