80’s 12″ Remixes Collected

Client: Universal Music | Music On Vinyl
Opdracht: 80’s 12″ Remixes Collected | Grafisch ontwerp voor hoes, insert en labels.
Release: 9 december 2022

“De eighties: het decennium waarin de extended remix een kunstvorm was” (Music On vinyl).

Wat een eer en plezier wanneer je je eigen jeugd mag vormgeven. De jaren tachtig van de vorige eeuw waren (en zijn) niet alleen een decennium vol muzikale hoogtepunten en ontdekkingen voor velen, het was ook het decennium waarin ik als tiener mijn weg vond in het muzikale landschap.

Nu, decennia later, mocht ik, samen met menselijke muzikale encyclopedie Marco die voor Universal Music Catalogue dit album samenstelde, dat tijdperk van onze gezamenlijke jeugd en liefde verpakken in fonkelnieuw design met een knipoog naar het verleden.

Dus nam ik bekende stijlelementen uit de jaren tachtig (vormen, kleuren, letters) en remixte deze grafisch tot een vers geheel: de verpakking voor 80’s 12″ Remixes Collected.

Het resultaat is: drie zwarte elpees vol extra lange versies van bekende en soms iets minder bekende (of gewoon vergeten) nummers uit de jaren tachtig in een lekker zwaar, kleurrijk en sfeervol 80’s pakket. Een feest voor de oren en hopelijk ook uw ogen: in elk geval een feest om te mogen maken.

• 3 lp’s, 180 grams vinyl
12 inch remixen van Queen, The Cure, Simple Minds, ABC, UB40, Culture Club, Nik Kershaw, Spandau Ballet, Tears For Fears & Frankie Goes To Hollywood en anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *