80’s 12″ Remixes Collected

Client: Universal Music | Music On Vinyl
Opdracht: 80’s 12″ Remixes Collected | Grafisch ontwerp voor hoes, insert en labels.
Release: 9 december 2022

“De eighties: het decennium waarin de extended remix een kunstvorm was” (Music On vinyl).

Wat een eer en plezier wanneer je een stuk van je eigen jeugd mag vormgeven. De jaren tachtig van de vorige eeuw waren en zijn niet alleen een decennium vol muzikale hoogtepunten; het was ook het decennium waarin ik als tiener steeds meer ontdekte van de wereld en het muzikale landschap.

Nu, decennia later, mocht ik samen met muzikale menselijke encyclopedie Marco, die voor Universal Music Catalogue dit album samenstelde, het memorabele tijdperk van onze gezamenlijke muzikale jeugd verpakken in een fonkelnieuw design met een buiging naar het verleden.

Ik nam bekende stijlelementen uit de jaren tachtig -vormen, kleuren, letters- en remixte deze grafisch tot een vers geheel: de verpakking voor 80’s 12″ Remixes Collected.

Het resultaat: een kleurrijk, stijlvol en sfeervol 80’s pakket met drie zwarte elpees vol extra lange versies van bekende en minder bekende of gewoon vergeten nummers uit de jaren tachtig. Een feest voor de oren en wellicht ook uw ogen: in elk geval een feest om te mogen maken.

• 3 lp’s, 180 grams vinyl
12 inch remixen van Queen, The Cure, Simple Minds, ABC, UB40, Culture Club, Nik Kershaw, Spandau Ballet, Tears For Fears & Frankie Goes To Hollywood en anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *