Americana Collected

Client: Universal Music | Music On Vinyl
Opdracht: Americana Collected dubbelalbum.

Grafisch ontwerp van hoes, insert en labels.
Oplage: 2000
Release: 9 december 2022

Het verzamelalbum Americana Collected maakt deel uit van de Collected-serie, de samenwerking tussen Universal Music en Music On Vinyl waarvoor ik al veel ontwerpen mocht maken. Deze compilaties brengen hits en soms vergeten songs samen waardoor zowel oudere luisteraars als jongere pioniers die kennismaken met het betreffende genre nieuwe en bekende artiesten en ouvres binnen verschillende muzikale terreinen kunnen (her)ontdekken.

Voor Americana Collected maakte ik weer het complete pakket: de hoes, de insert en de labels.

Voor het ontwerp ging ik voor de sfeer van het Amerikaanse landschap: ik bewerkte wijdse vergezichten met oude schuren op de prairie onder wolkige luchten en ik neem de kijker mee van rotsige woestijnen en nostalgische routepalen tot de stedelijke grandeur van de Golden Gate in San Francisco. De artiesten worden op de insert vertegenwoordigd in stemmige foto’s naast de extensieve liner notes. Dit alles om de sfeer van Americana ten volste tot zijn recht te laten komen.

“Americana, ook wel bekend als Amerikaanse rootsmuziek, is een mix van genres die samensmelten tot een kenmerkend, op roots georiënteerd geluid. Het is een fusie van folk, blues, jazz, country, rock and roll, bluegrass en soms zelfs gospel. Americana vindt de oorsprong van zijn naam in 1984 toen een radiostation in Californië hun mix van Amerikaanse rootsmuziek “Americana” begon te noemen maar het genre gaat decennia daarvoor terug en kent vele grote namen. Americana Collected verzamelt enkele van de beste Americana-artiesten, waaronder Gene Clark, Townes van Zandt, John Prine, Bonnie Raitt, Chris Whitley, John Mellencamp en Band of Horses.” – Music On Vinyl

  • 2LP compilatie album met het beste van zes decennia Amerikaanse roots muziek
  • Gelimiteerde oplage van 2000 individueel genummerde exemplaren op 180 grams rood vinyl
  • Inclusief insert met liner notes, foto’s en credits
  • Deel van de Collected compilatie-serie met het beste van een genre
  • Met muziek van Band of Horses, The Allman Brothers Band, John Prine, Bonnie Raitt, Townes van Zandt en vele anderen.

Zie de website van Music on Vinyl voor meer informatie over deze uitgave, waaronder de complete tracklist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights