Chansons Collected

Client: Universal Music | Music On Vinyl
Opdracht: Chansons Collected, 2LP. Grafisch ontwerp en illustratie voor hoes, insert en labels.
Oplage: 2000
Release: 2 december 2022


“Heerlijke plaat! Mooi samengesteld en uitgevoerd album.” – Review Bol.com

Voor dit albumontwerp ging ik voor de sfeer van een Franse nachtclub in de jaren vijftig en zestig. In een tekening van een rokerige ruimte converseert een stelletje over het leven boven goedgevulde glazen wijn, terwijl in de achtergrond de chansonnier zijn gelaagde verhalen over dromen, liefde en verlies in klein- of grootstedelijk Frankrijk bezingt.

Op de achterkant van de hoes plaatste ik de tracklist boven een sferisch bewerkt beeld van Parijs. De insert bevat, naast de credits, een collage van alle originele single-hoezen. Ik maakte in het geheel gebruik van kleuren en lettertypen die passen bij de geschiedenis van Frankrijk en chansons en ging om oubollige cliché’s te vermijden natuurlijk voor een hedendaagse uitstraling. De gekozen vinylkleuren rood en blauw complementeren het ontwerp. Het drukwerk is mat en heeft structuur en tilt het geheel naar fijne hoogten voor de zintuigen.

Chansons Collected is een dubbelalbum geworden met een heerlijke verzameling chansons uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Traditiegetrouw is de tracklist bejubeld, de geluidskwaliteit perfect en heb ik met mijn look en feel een mooie bijdrage mogen leveren aan de totstandkoming van opnieuw een prettig stuk verzamelde muziekgeschiedenis.

  • 180 gram audiofiel vinyl
  • Met tweezijdige insert
  • 2LP met Franse klassiekers van Jacques Dutronc, Brigitte Bardot & Serge Gainsbourg, Julien Clerc, Jacques Brel, Charles Aznavour, Yves Montand, Edith Piaf en vele anderen.
  • Gelimiteerde oplage van 2000 individueel genummerde exemplaren op rood en blauw vinyl.
  • Meer informatie op de website van Music On Vinyl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *