Chansons Collected

Client: Universal Music | Music On Vinyl
Opdracht: Chansons Collected, 2LP. Grafisch ontwerp en illustratie voor hoes, insert en labels.
Oplage: 2000
Release: 2 december 2022


“Heerlijke plaat! Mooi samengesteld en uitgevoerd album.” – Review Bol.com

Voor dit albumontwerp ging ik op de voorzijde voor de sfeer van de Franse nachtclubs in de jaren vijftig en zestig. Een tekening van een rokerige ruimte waarin een stel converseert over het leven boven goedgevulde glazen wijn terwijl de chansonnier zijn gelaagde verhalen over dromen, liefde en verlies in grootstedelijk Frankrijk bezingt.

Op de achterkant van de hoes vind je de tracklist boven een sferisch beeld van Parijs en de tweezijdige insert bevat, naast de credits voor zangers, zangeressen, schrijvers en publishing-informatie een collage van de originele single-hoezen. Ik maakte in het geheel gebruik van kleuren en lettertypen die passen bij de geschiedenis van de chansons, zij het in een hedendaagse verschijningsvorm. De gekozen vinylkleuren rood en blauw complimenteren weer het ontwerp.

Chansons Collected is een dubbelalbum geworden met een heerlijke verzameling chansons uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Traditiegetrouw is de tracklist bejubeld, de geluidskwaliteit perfect en heb ik met mijn look en feel een mooie bijdrage mogen leveren aan de totstandkoming van opnieuw een prettig stuk verzamelde muziekgeschiedenis.

  • 180 gram audiofiel vinyl
  • Met tweezijdige insert
  • 2LP met Franse klassiekers van Jacques Dutronc, Brigitte Bardot & Serge Gainsbourg, Julien Clerc, Jacques Brel, Charles Aznavour, Yves Montand, Edith Piaf en vele anderen.
  • Gelimiteerde oplage van 2000 individueel genummerde exemplaren op rood en blauw vinyl.
  • Meer informatie op de website van Music On Vinyl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *