NORMAAL | OJADAHITS | 2lp

Client: Universal Music Group
Opdracht: vormgeving en tekeningen voor dubbelalbum OJADAHITS van NORMAAL.
Oplage: 2500 stuks
Release: 14 oktober

Onder mijn leukste opdrachten voor Universal Music schaar ik die waarin ik grafische vormgeving kan combineren met tekeningen.
(lees verder onder de foto’s)

Bennie en Nathan. Foto: Marco Witkamp

OJADAHITS voor NORMAAL is zo’n opdracht. Voor deze vinylcompilatie met een decennia-overspannend oeuvre-overzicht van Neerlands bekendste boerenrockband maakte ik het complete pakket van voor tot achter. Ik gaf vorm aan de voor-,achter en binnenkant van de gatefold-hoes, maakte de labels voor het fraai gekleurde transparante vinyl en voorzag het geheel van een massa lekker modderige tekeningen. Hierbij was ik volledig vrij om te maken wat ik wilde maken. Die vrijheid en dat vertrouwen maken Universal Music tot een uitermate prettige samenwerkingspartner.

Met de zegen én de complimenten van voorman Bennie Jolink (zelf ook tekenaar) ging de dubbelaar een tijdje geleden naar de persen en kwam hij op vrijdag 14 oktober uit. Vrijdag jongstleden landde hij thuis bij Bennie in ons beider blije handen. Bennie was ook oprecht blij met de originele band-tekening die ik hem als cadeautje gaf.

NORMAAL | OJADAHITS | De grootste hits uit 45 jaar høken
2022 Music On Vinyl / Universal Music | Release 14 oktober 2022

Bekijk het album hier bij Music On Vinyl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *