VSO De Hoge Brug

Client: VSO De Hoge Brug
Opdracht: Flyer, Folder, mokken en doppers.

Het team van VSO De Hoge Brug, een warme en bijzondere school voor voortgezet speciaal onderwijs in Rotterdam, had mijn werk voor hun samenwerkingspartner Lunch Bunch gezien en wilde ook graag een persoonlijke, handgetekende uitstraling. 

In nauwe samenwerking maakten we een flyer en een folder

De A5 flyer is wervend voor gebruik tijdens open dagen en andere gelegenheden.
De harmonica-folder gaat meer de diepte in en vertelt stapsgewijs welke fasen de leerlingen doorlopen in hun persoonlijke groei op de school en daarbuiten op werkplekken in verschillende branches.

Voor de flyer en de folder tekende ik op verzoek van de directie ook een avatar: een figuur waarin het schoollogo tot leven komt en zowel de vreugde van de school laat zien als de branches (groen, horeca, techniek, inpakwerk en zorg) waarin hun leerlingen zich kunnen ontplooien.

Met deze avatar ontwierp ik aansluitend gepersonaliseerde mokken voor ieder personeelslid en voor gasten. Ook hebben we er Doppers (drinkflessen) mee laten bedrukken.

Het streven van VSO de Hoge Brug is om ieder kind, of dat nu veel moeite heeft met leren, autistisch is of Down-syndroom heeft, een plaats te bieden in de maatschappij waarbij elke afzonderlijke leerling zich het meest prettig voelt. Ik ben dankbaar daaraan een bijdrage te mogen leveren.

Opnieuw een traject waarbij tekeningen werden ingezet om informatie te verbeelden, trajecten visueel te maken en het verhaal van een organisatie te vertellen. In opdrachten als deze komen al mijn vaardigheden zoals meedenken, schrijven, verbeelden en visueel maken en drukwerkbegeleiding perfect samen. Zo is visuele communicatie veel meer dan alleen een illustratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights