Getekend Afscheid Stadsmarinier

Met een tekening iets toevoegen aan de feestvreugde en tegelijk een blijvende herinnering creëren. Dat is een van de vele krachten van mijn vak als live tekenaar. Een moment, een periode of een carrière samengevat in een beeld waar de ontvanger jaren plezier van heeft.

Danielle van den Heuvel nam in september 2022 afscheid van ‘haar wijk’ en ‘haar mensen’ in Rotterdam Carnisse. Ze ruilde haar hoogst gewaardeerde rol als Stadsmarinier in om directeur van een basisschool te worden. Een roeping om te volgen. Maar dat ze zal worden gemist bleek uit de vele reacties in het publiek tijdens haar afscheid. 

Als live tekenaar legde ik deze reacties vast in een Brevet van Grote Klasse. Bezoekers kwamen, gemotiveerd door Stadsluisteraar Lot Mertens, aan mijn tafel en fluisterden mij hun woorden in. Ik schreef en tekende ze bij elkaar op een groot vel rond een portret van de gevierde hoofdpersoon. Aan het eind van de Knalfuif was de tekening af en werd ze meteen ingelijst en overhandigd aan Danielle. Dit kan ze mooi meenemen naar haar aanstaande werkplek.

Tastbaar maken, samenvatten, vereeuwigen en vieren: dat is wat live tekenen kan betekenen tijdens en na een afscheid, een huldiging of een andere viering. Ook minder vrolijke momenten kunnen op deze manier worden vereeuwigd. Live Tekenen is door de combinatie van handschrift, beeld en tekst een aangename en telkens unieke vorm van verslaglegging.

Mail me gerust voor een gesprek over de mogelijkheden voor jouw aanstaande momentum of evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *