Getekend Verslag van Stadsgesprek Lombardijen

Opdracht: live visueel verslagleggen van Stadsgesprek in Lombardijen.
Albeda Spinozaweg, 31 oktober 2023, Rotterdam Lombardijen.

Het Stadsgesprek is een initiatief van stadsmarinier Marcel Dela Haije samen met bewoners en wijkorganisaties. Uit alle buurten van Lombardijen kwamen bewoners en betrokkenen naar het sfeervolle Albeda mbo aan de Spinozaweg in Rotterdam.

Tijdens dit uitmuntend georganiserde stadsgesprek gingen bewoners met wethouders, politie, burgemeester, wijkraad en medewerkers van de gemeente en andere wijkorganisaties in gesprek over wat er speelt en leeft in de wijk, wat er goed gaat en waar meer aandacht voor moet zijn. De sfeer was open, ongedwongen en plezierig.

Als visueel verslaglegger maakte ik een grote plaat van het plenaire gedeelte met doelstellingen en opmerkingen van bewoners. Ook maakte ik een aantal sfeertekeningen tijdens verschillende groepsgesprekken in de lokalen. Zo ontstond een totaalbeeld van de sentimenten en wensen van bewoners.

Een zeer waardevolle avond met aandacht voor elkaar en de wijk.De opdrachtgever en veel aanwezigen merkten op hoe krachtig en waardevol het verslag geworden is. De platen hangen de komende tijd in de Wijkhub als herinnering en inspiratie voor de wijkorganisaties.

Een getekend verslag is een mooi en duurzaam middel om hoofdlijnen én kantlijnen van evenementen te vangen in woorden en beelden.

Meer over het Stadsgesprek:https://lnkd.in/eaiPQzg6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *