Zachtheid en Afscheid tijdens laatste Stuurgroepoverleg Bloemhof met Ahmed Aboutaleb

Rotterdam live tekenaar praatplaat

Live getekend verslag van het overleg tussen bewoners en de Stuurgroep Veiligheid in Rotterdam Bloemhof op 18 juni 2024.

95 bewoners gingen in twee ronden in gesprek met elkaar, officier van justitie Hugo Hillenaar, het Hoofd Operatiën en plaatsvervangend politiechef Tolga Koklu MBA, Wethouder Faouzi Achbar én onze terecht bejubelde burgervader, Ahmed Aboutaleb, die ook hier opnieuw afscheid nam in de aanloop naar zijn vertrek.

Hier werd echt naar de burger geluisterd en hier werd door jong en oud op respectvolle wijze met elkaar gesproken over de wijk en de mensen.

Met een tekenblok op schoot ving ik aan de verschillende tafels zoveel mogelijk antwoorden op de vragen van de avond: “waar is Bloemhof trots op?” en “waar is aandacht nodig?”

De antwoorden verzamelde ik op een grote praatplaat die na afloop door velen werd bekeken. De plaat komt in #WijkhubBloemhof te hangen als inspiratie voor beleid en aanpak.

Ook was er aandacht voor de indrukwekkende #jongerenraad en een groep jonge dansers van de Theresiaschool.

Een mooie, vruchtbare avond vol interactie en medezeggenschap, vakkundig georganiseerd door het team van Stadsmarinier Nienke Riemersma, Lilian Oelius en vele anderen.

De burgemeester sloot de avond af met de verbindende woorden: “Geef Elkaar Een Glimlach”.

#Rotterdam #Bloemhof #HorenZienenTekenen #RotterdamMakeItHappen #Praatplaat #livetekenen #Hiertekenen #GeefElkaarEenGlimlach #LikeJeWijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights