LIVE: Profielschets van de aanstaande burgemeester van Rotterdam

Het profiel van de nieuwe burgemeester van Rotterdam?

Stichting Lokaal organiseerde op dinsdagavond 26 maart 2024 een dialoogbijeenkomst over het profiel voor de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Deze begon meteen goed. “Burgemeester? Moeten we niet op zoek naar een burgerjuffrouw??”, stelde Thys Boer, voorzitter van de nachtraad Stichting N8W8 R’dam. “We leven immers in het tijdperk van de vrouw!” Maar sluiten we daarmee niet weer mensen uit was de wedervraag vanuit de zaal? In een andere suggestie kon iedereen zich uiteindelijk vinden: Rotterdam zoekt een burgermens!

En zo praatten en discussieerden zo’n 50 Rotterdammers mee in Verhalenhuis Belvédère over het profiel. Onvermijdelijk passeerden vele namen de revue. Er zaten zelfs wat toekomstige burgemeesterskandidaten op het podium. Chaimae Fadis (voormalig voorzitter van Young010) wilde, als de mogelijkheid zich voordoet, in 2032 wel een gooi doen naar deze mooie en belangrijke functie. Voormalig kinderburgemeester Louey Zerourou bekende dat het zijn droom is om ooit ook burgemeester te zijn van onze stad.

De avond vond plaats onder begeleiding van Leila Prnjavorac. Chris Aalberts (politicoloog en journalist) gooide af en toe de knuppel in het hoenderhok. Er waren meerdere leden van Young010, de jongerenadviesraad van Rotterdam, aanwezig en ook zij deden een stevige duit in het zakje.

Moet de nieuwe burgemeester streng zijn, een joviaal gezicht zijn van de stad, gunnen we hem of haar als Rotterdammers ook tijd om in de veeleisende rol te groeien? Na anderhalf uur praten en luisteren leverde het een prachtig profiel op dat door Nathan van der Veer in een tekening was gegoten. Namens de vertrouwenscommissie nam GroenLinks-fractievoorzitter Judith Bokhove deze infographic mee naar het stadhuis. ‘Met alles wat jullie deze avond hebben gezegd, hebben jullie invloed gehad op de uiteindelijke profielschets die de gemeenteraad gaat vaststellen.’

Tekst: Sharida Noormohamed, directeur Lokaal Rotterdam
Foto’s Wim van den Broek (de mooie) en Nathan van der Veer

#Lokaal #Rotterdam #young010 #Burgemeester #VerhalenhuisBelvedere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights