Over Mij

Hallo! Ik ben Nathan van der Veer, communicatievormgever. Dat betekent dat ik tekeningen en grafische vormgeving inzet voor het vertalen van boodschappen en het vertellen van verhalen.

Ik voeg waarde aan projecten toe als:

-> Live tekenaar tijdens evenementen en bijeenkomsten.

-> maker van verhelderende praatplaten;

-> Illustrator/tekenaar voor drukwerk en online publicaties;

-> Grafisch vormgever en illustrator voor uiteenlopende media en veel artwork voor platen, cd’s en streaming music.

Daarnaast maak ik vrij werk zoals prints en originele tekeningen die regelmatig hun weg vinden naar verzamelaars, de kunstautomaten van Pakje Kunst Rotterdam en te zien zijn in exposities.

Mijn achtergrond
Ik woon samen met mijn vriendin, onze dochter en twee katten. Ik houd van warmte en van zand tussen mijn tenen, ik eet graag Indonesisch en luister graag naar filmmuziek in alle genres, ik ben dol op mensen en verhalen, ik ben altijd nieuwsgierig naar heel veel dingen en ik associeer graag. Ik word blij als mensen lachen en draag daar graag aan bij.

Ik studeerde Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en Communicatievormgeving en illustratie aan de Willem de Kooning Academie.

Ik runde samen met twee vrienden een allround concept- en vormgevingsbureau waarmee we een superdivers portfolio opbouwden en veel ervaring opdeden in grafische vormgeving, decorbouw, festivalontwerp, videoclips, virtuele tours en ruimtelijke interventies. 

Ik stond mede aan de basis van Stichting Maakotheek (wetenschap & technologie op de basisschool) waarvoor ik de huisstijl en de visuele communicatie ontwierp en de lesvideo’s produceerde.

Ik maakte de graphic novel ‘Vreemd Volk’ over drie jongens die het niet lijken te redden in een wereld waarin zij de underdogs menen te zijn. Dit project, waarin schrijven en tekenen samenvielen, beviel zo goed dat ik daarna weer als zelfstandig vormgever & tekenaar verder ging.

En ik ben blij die keuze gemaakt te hebben. Inmiddels maak ik al jaren veel platen- en cd-hoezen, illustreer ik veel binnen diverse sectoren van de zorg en sta ik steeds vaker live te tekenen als visueel verslaggever.

Heb je voor jouw idee, project of evenement behoefte aan de hulp van een snelle denker in woord en beeld, een visuele vertaler van je boodschap of een andere mogelijke inzet van de stijl en de motivatie die je op deze pagina’s ziet?

Neem dan gerust even contact met me op. Kennismaken is altijd leuk en vrijblijvend.

Mail me gerust voor een nadere kannismaking. 

Ik werkte al samen met:

Universal Music Group – Zorgdragers – OceanLab010 – Gemeente Rotterdam – Universiteit van Amsterdam – Music On vinyl – Lunch Bunch – Meander MC – ABC Adviesbureau – De Stadsmariniers – Vereniging Kinderkanker Nederland – Amplooi – Albeda College – Beat Club – Carend – International Film Festival Rotterdam – RBT De Langstraat -On Off Festival – Geen Daden Maar Woorden Festival – Write Now – Blackbird – P-Vine Japan – Gelukzoekers – Rotterdams Fabrikaat – Jeugdzorg Nijmegen – Vinyl Base – Rotterdam Climate Initiative – Hospice Altena – Drijvend Paviljoen – Panorama Mesdag – De Waalse Kerk – Politie Rotterdam – Duizel in het Park – Stadshavens – Stichting Passionate – Diva Dichtbij – Unilever / Axe – Erasmus University College