De Rotterdamse Aanpak Impact Economie: Het Complete Plaatje.

“Hoe maken we als organisatie in een oogopslag duidelijk aan ambtenaren, wethouders en andere spelers waar we het over hebben?”

Rotterdam Praatplaat

Het antwoord was ook voor de Gemeente Rotterdam een praatplaat. Een handzame visualisatie van de motivaties, het vertrekpunt, de betrokkenen en de doelstellingen van de Rotterdamse Aanpak Impact Economie.

Een tekening als deze brengt teksten, cijfers en iconen geordend bij elkaar en vertelt zo een compleet en complex verhaal in de welbekende oogopslag.

Impact Economie, ook bekend als Betekeniseconomie, is de economie waarin niet alleen financiële prikkels belangrijk zijn maar ook maatschappelijk en persoonlijk welzijn en welbevinden worden gerekend als winst. Impact-ondernemingen -sociale ondernemingen- richten zich naast financiële groei ook op duurzame maatschappelijke resultaten. 

Rotterdam ziet hierin de vruchtbare toekomst voor werk, wonen en klimaat die het biedt en zet er de komende jaren betrokken op in met haar Aanpak Impec.

Vanwege mijn betrokkenheid bij en kennis van deze vormen van ondernemen en economie werd ik benaderd voor het maken van een visualisatie van deze aanpak.

Op mijn advies liet Team ImpEc er, naast posters, nu een uitvouwbare kaart van drukken. De tekening staat als routekaart op de ene zijde; een legenda met verdiepende uitleg op de andere kant. 

De kaart is mooi om uit te delen en handig om mee te nemen. Zo hebben ambtenaren en wethouders met deze praatplaat altijd het hele verhaal bij zich.

#MaakOokImpactMetEenPraatplaat

Meer weten over de totstandkoming van zo’n praat plaat, de werkwijze en uiteraard de kosten?
Stuur me een mail dan beantwoord ik je vragen met plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights