Visualisatie Ecothon: een beeld om te verenigen

Client: OceanLab010 & Stichting DOON.
Opdracht: Visualiseer de Ecothon om onderwijsinstellingen warm te maken voor deelname.
Oplevering: april 2023.

De Rotterdamse Ecothon biedt onderwijsinstellingen een platform om samen aan circulariteit en duurzaamheid te werken. Zo kunnen deze samen met andere belanghebbenden een actieve rol te spelen in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor ecologische uitdagingen. Ik maakte een eerste visualisatie als praatplaat om de verschillende organisaties bij elkaar te brengen. Een beeld om te verenigen

Ecothon visualisatie voor OceanLab010 en Stichting DOON ©Nathan van der Veer

De Ecothon biedt een uniek platform voor samenwerking tussen onderwijs, ondernemers, overheid en burgers om deze uitdagingen aan te gaan.

Daarom nodigen OceanLab010 en Stichting DOON het onderwijs uit. Deelname aan deze bijzondere Ecothon is niet alleen leerzaam maar ook plezierig. Samenwerken aan een groenere en duurzamere toekomst van het Rotterdamse curriculum biedt voor iedereen kansen.
Het doel: de leerervaringen van leerlingen verrijken.

Fase 1: Enthousiasmeren.
Erwin Niedeveld (Stichting DOON) en Burhan Carlak (OceanLab010) vroegen me om een eerste, enthousiasmerende ‘praatplaat’ te maken. Deze kan tijdens gesprekken met onderwijsinstellingen in een oogopslag duidelijk maken wat de Ecothon is, en waarom deelname hieraan voor de leerlingen een verrijkende en verdiepende ervaring zal zijn.

Wanneer?
De eerste Ecothon zal starten tijdens de Rotterdamse Wereld Haven Dagen 2023 en daarna voortdurend terugkeren op verschillende locaties, steeds gericht op nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *