Het Grote Kleiner Maken in Beeld


Mijn vak als tekenaar is veelzijdig en uitdagend. Ik ben dol op het maken van kleine iconen en de minuscule verbeelding van grootse concepten. Een van de mooie kanten van het vak is dan ook het verbeelden van grotere ideeën, concepten en processen. Daarin is de uitdaging om telkens weer een begrip of woord te vangen in een eenvoudige tekening.

1. Fragment uit visualisatie Ecothon 2023 (https://lnkd.in/epbmHYCy) voor @Burhan Carlak/OceanLab010 en Stichting Doon

Begrippen zoals “recycling” en “idee” worden door menig tekenaar op min of meer dezelfde wijze verbeeld (pijltjes, lampje). Toch doet iedereen het weer net op zijn eigen manier, in zijn of haar of hun eigen handschrift. Andere begrippen lenen zich weer voor bredere beeldende interpretatie.

Daar streef ik ook telkens naar. Herkenbaar maar waar mogelijk net even anders. Ik neig ernaar om tekeningen liefst ook iets meer “af” te maken en gedetailleerder dan men je in een Training Visueel Notuleren wellicht zal aanraden. De snelheid gebiedt immers vaak het gebruik van zo weinig mogelijk lijnen of zo snel mogelijk tekenen.

2. Fragment uit visualisatie ‘BackBikes Fietswerkplaats’ voor Stichting Boost en gemeente Rotterdam.

Daarom vind ik naast de snelle verbeelding ter plaatse juist het rustig uitwerken op kantoor de fijnste werkwijze. Daarvoor weten steeds meer mensen en organisaties me te vinden. Hier enkele tekeningen uit grotere visualisaties die ik de afgelopen maanden maakte.

3. Fragment uit visualisatie ‘Iedereen Heeft Talent’ voor Amplooi, experts in Arbeidsmobiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights