Visual Buurtkoelkasten Rotterdam

Client: Ron van Gils.
Opdracht: Visualisatie Buurtkoelkasten Rotterdam (A3 print en digitaal).
Oplevering: februari 2023.


Ron van Gils, Business Creative, wil het concept van de buurtkoelkast graag breder uitrollen in Rotterdam. De buurtkoelkast is zoals de naam al zegt een koelkast voor de buurt: het is net als de buurtbibliotheek en de buurtkast een plek waar mensen met overschot hun -in dit geval gekoelde- producten of maaltijden kunnen neerzetten voor de minder bedeelden in de buurt.

Het idee lijkt ooit ontstaan in Berlijn en is via het Verenigd Koninkrijk in de VS beland, alwaar het tijdens Corona een hoge vlucht nam. Australiƫ volgde. En Nederland? Ron van Gils zag een video, verdiepte zich en omarmde het mooie concept. Ondertussen waren ondernemende burgers in Zutphen en Leeuwarden er ook mee aan de slag in hun buurten. Ook Ron wil er als sociaal betrokken ondernemer iets mee.

Hij wilde hierin graag samenwerken met de vereende krachten van OOPZ (Ondernemershuis Op Zuid) omdat daar zoveel verschillende ondernemingen gevestigd zijn die dit concept de benodigde kracht en motoriek kunnen geven. Samen sta je immers sterk. Buurkoelkasten Zutphen toonde zich intussen een dankbare partner voor kennisoverdracht.

Met de opgedane kennis uit Zutphen aan boord en met een groeiende visie op hoe je buurkoelkasten zou kunnen uitrollen in Rotterdam wilde Ron de ondernemers van OOPZ tijdens een bijeenkomst warm maken voor het idee.

Om dat alles te verbeelden vroeg Ron me om een visualisatie te maken van de Wat, de Waarom en de Hoe. Of zoals Ron het zou zeggen: het verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights