Een ROTTERDAMMERS ALFABET: Expositie van getekende stadsbewoners

26 inspirerende, creatieve, sociale, filosofische, helpende, sportieve, muzikale, theatrale en kunstzinnige Rotterdammers hingen van 1 februari t/m 16 maart aan een groene wand bij Kobalt & Co in Rotterdam Noord. Getekend in diverse stijlen en uitgevoerd in verschillende technieken is het een expositie geworden die een mooie bloemlezing is en natuurlijk verre van compleet.

In 2013 maakte ik mijn ROTTERDAMS ALFABET: een alfabet gemaakt van letters uit het Rotterdamse straatbeeld. Toen al ontstond het idee om ook zo’n alfabet te maken van ROTTERDAMMERS.
Mensen die de stad maken of hebben gemaakt, gekleurd, verrijkt of opgeleukt. Mensen met grote of kleine impact in de kunst, cultuur, muziek, sport, mode, architectuur of het gewone dagelijke leven,

Met 663.900+ Rotterdammers die allemaal van betekenis zijn is het uiteraard onmogelijk om zelfs maar de illusie van compleetheid te creëren. Juist vanuit die vrijheid vormde ik in december 2023 mijn eigen,
eerste persoonlijke selectie van zesentwintig Rotterdammers, en nog een beetje meer.

Bekend, minder bekend, levend of niet langer onder ons: op basis van enige persoonlijke voorkeur en het “kill your darlings”-principe onstond die eerste expositie van 26+ Rotterdammers.

Het begin is er, zullen we maar zeggen. Het is een verzameling portretten “op de groei”.

Vanaf april 2024 gaat het alfabet op toernee naar Hof van Charlois tijdens de South Explorers kunstroute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *